Spring naar inhoud
zondag 26 november 2017, om 21u05

De wonderlijke wereld van Lieven Scheire

Bekijk De wonderlijke wereld van Lieven Scheire op

Natuurlijk ken je Lieven Scheire van televisieprogramma's zoals Scheire En De Schepping, De Schuur van Scheire en De Allesweter. Met De Wonderlijke Wereld van Lieven Scheire: De speciale relativiteit van Einstein duikt Lieven Scheire in het theater.

Met zijn aanstekelijk enthousiasme voert hij je door de wonderlijke wereld van de fysica en natuurkunde, en verbaast hij u met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën.

Geen nood: je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens verhalen te kunnen volgen. Hij heeft die trouwens zelf ook niet. Gelukkig weet hij als geen ander hoe hij een publiek moet boeien.

Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian zal je zelfs als leek natuurkunde zonder meer interessant gaan vinden. En dat is niet zonder gevaar: de kans bestaat dat je na een lezing van Scheire helemaal door fysica bent gebeten.

Relativiteitstheorie

"Einstein zette de deur open naar een compleet nieuwe theorie, een compleet nieuwe golf in de natuurkunde. En dat deed hij op zijn eentje, met pen en papier, zonder een universitair diploma of experimenten. Zomaar, uit zijn blote hoofd.", aldus Scheire.

De relativiteitstheorie staat dan ook bekend als een wel erg moeilijke theorie die enkel genieën kunnen doorgronden. De basis van de speciale relativiteit van Albert Einstein is op zich erg simpel en door iedereen te begrijpen.

Men moet enkel willen aanvaarden dat de werkelijkheid zich in sommige omstandigheden totaal anders gedraagt dan we gewoon zijn...

VRTNU VRTNU VRTNU