Spring naar inhoud
Bekijk Winteruur op
Winteruur keert terug met dezelfde Wim Helsen, hetzelfde decor en dezelfde zetel, maar ook met gloednieuwe gasten, verrassende teksten en - last but not least - de golden retriever Swami Bami, als opvolger van de betreurde Boris.
Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel. Waarom heeft de gast juist die tekst gekozen, wat leest hij erin of wat betekent die voor haar? In stilte luistert de hond Boris mee.

Dit voorjaar namen we afscheid van Boris, de trouwe viervoeter van Wim Helsen in Winteruur. Hieronder draagt Wim een tekst op voor zijn co-presentator:

Boris kreeg een opvolger in seizoen 4. Dat kondigde Wim Helsen en Canvas aan in een 'fictieve' persconferentie via een Facebook Live:

Het boek

In het najaar van 2016 verscheen het Winteruur-boek, waarin Wim Helsen samen met 80 gasten terugblikt op het eerste seizoen. Het boek is nog steeds verkrijgbaar.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas.

VRTNU VRTNU VRTNU