Spring naar inhoud
Bekijk Winteruur op
Met het vallen van de bladeren en het dalen van de temperatuur duikt Wim Helsen weer op in de Canvas-programmatie. In Winteruur ontvangen Wim en zijn viervoetige assistent Swami Bami fijne gasten voor een literair slaapmutsje gedrenkt in schoonheid en troost.

Het vijfde seizoen van Winteruur is opgenomen in hetzelfde decor en dezelfde zetel, maar ook met nagelnieuwe gasten en verrassende teksten, nu eens ontroerend, dan weer hilarisch en altijd interessant. Vlak voor het slapengaan, van maandag tot en met donderdag, elke week tot eind maart 2020.

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt.

Michèle Cuvelier, Wim Helsen en Swami Bami

Dat kan een passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel. Waarom heeft de gast juist die tekst gekozen, wat leest hij erin of wat betekent die voor hem of haar?

In het vijfde seizoen passeren onder meer Michèle Cuvelier, Sam De Bruyn, Clara Cleymans, Ilja Leonard Pfeijffer, Selah Sue, Arnon Grunberg, Otto-Jan Ham, Marc Didden, Margot Vanderstraeten, Saskia De Coster, Tom Lanoye en Geert Hoste.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas.

VRTNU VRTNU VRTNU