Spring naar inhoud
Bekijk Winteruur op
Met de start van het zomeruur eindigt ook het vierde seizoen van Winteruur. Wim Helsen en de golden retriever Swami Bami nodigden voor hun laatste aflevering, donderdag 28 maart, Martine Tanghe uit. We kijken alvast uit naar een vijfde seizoen.
Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel. Waarom heeft de gast juist die tekst gekozen, wat leest hij erin of wat betekent die voor haar?

Voorjaar 2018 namen we afscheid van Boris, de trouwe viervoeter van Wim Helsen in Winteruur. Hieronder draagt Wim een tekst op voor zijn co-presentator:

Boris kreeg een opvolger in seizoen 4. Dat kondigde Wim Helsen en Canvas aan in een 'fictieve' persconferentie via een Facebook Live:

Het boek

In het najaar van 2016 verscheen het Winteruur-boek, waarin Wim Helsen samen met 80 gasten terugblikt op het eerste seizoen. Het boek is nog steeds verkrijgbaar.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas.

VRTNU VRTNU VRTNU