Spring naar inhoud
maandag tot donderdag rond 23u

Winteruur

Winteruur overwintert met de welbespraakte Wim Helsen, rots in de branding Boris, fijne, wakkere gasten en bijzondere teksten. Maken dit seizoen hun opwachting: Tom Van Laere, Lize Spit, Bent Van Looy, Katinka Polderman, Ish Ait Hamou, Wouter Torfs, Frank Vanderlinden, Michaël Borremans, Pascal Platel, David Van Reybrouck, Miet Smet en vele anderen.
Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel. Waarom heeft de gast juist die tekst gekozen, wat leest hij erin of wat betekent die voor haar? In stilte luistert de hond Boris mee.

Het boek

In het najaar van 2016 verscheen het Winteruur-boek, waarin Wim Helsen samen met 80 gasten terugblikt op het eerste seizoen.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas. Het boek is een publicatie van uitgeverij Horizon i.s.m. Panenka en VRT Line Extensions.

VRTNU VRTNU VRTNU