Spring naar inhoud
maandag tot donderdag rond 23u

Winteruur

Winteruur is terug, met dezelfde Wim Helsen, dezelfde Boris, dezelfde zetel, een aangepast decor, spiksplinternieuwe gasten en bijzondere teksten. Maken dit seizoen hun opwachting: Tom Van Laere, Lize Spit, Bent Van Looy, Katinka Polderman, Ish Ait Hamou, Wouter Torfs, Frank Vanderlinden, Michaël Borremans, Pascal Platel, David Van Reybrouck, Miet Smet en vele anderen.

Small is beautiful

Wim vraagt zijn gasten om een korte tekst mee te brengen die voor hen een bijzondere betekenis heeft, hen inspireert of beïnvloedt. Dat kan een passage uit een boek zijn, een geboortetekst of begrafenislied, een trouwbelofte, een gedicht, een citaat uit de bijbel, een stuk uit een speech, een songtekst, een spreuk op een muur of een krantenartikel.

Wim polst naar de reden waarom zijn gasten juist die tekst gekozen hebben, wat ze erin lezen en wat hij voor hen betekent. Een kort gesprek van tien minuten. In stilte luistert de hond Boris mee.

Het boek

Eind oktober verschijnt ook het boek Winteruur, waarin Wim Helsen samen met 80 gasten terugblikt op het eerste seizoen.

Winteruur is een productie van Panenka voor Canvas. Het boek is een publicatie van uitgeverij Horizon i.s.m. Panenka en VRT Line Extensions.