Spring naar inhoud
zondag 8 december op canvas en vrt nu

WIM

Bekijk WIM op

In WIM neemt documentairemaakster Lut Vandekeybus ons mee in het energieke, poëtische en complexe universum van haar broer, de gelauwerde choreograaf en regisseur Wim Vandekeybus. Een begeesterd portret van een indrukwekkende carrière.

De carrière van Wim Vandekeybus begon bij Jan Fabre, maar al gauw richtte hij zijn eigen gezelschap op, Ultima Vez. Zijn eerste voorstelling ‘What the Body Does Not Remember’ (1987) groeide uit tot een International succes en werd bekroond omwille van zijn grensverleggende danstaal. Het startschot van een carrière die het gezelschap én de Vlaamse dans internationaal op de kaart zette. Begin Jaren ’90 begint hij films te verwerken in zijn voorstellingen. Met succes, de kortfilm ‘Elba en Federico’ (1993) wordt bekroond op Filmfestival van Brussel.

‘WIM’ is niet enkel een visuele reis door zijn artistieke werk, het is evenzeer een ontdekkingstocht doorheen de relatie van de choreograaf met de grote en kleine drama’s uit het dagelijkse leven en hoe hij deze verwerkt in zijn dans- en filmvoorstellingen. Dansers en medewerkers getuigen over het visionaire talent en het opzwepende enthousiasme van Vandekeybus, maar ook van zijn drang naar perfectie en soms grillige temperament.

VRTNU VRTNU VRTNU