Spring naar inhoud

Dit zijn de kandidaten voor de PhD Cup 2017

© Kevin Faingnaert
geschreven op 04 september 2017

16 onderzoekers geselecteerd voor de Vlaamse PhD Cup

Wist u dat een intelligent gebruik van afval uit de visserij het gebruik van schadelijke pesticiden in de landbouw drastisch kan helpen terugdringen? Of dat de Stad Antwerpen in de 19e eeuw reeds een uitgekiend vreemdelingenbeleid kende?

Het zijn maar twee van de zestien prikkelende onderzoeken die een nominatie voor de Vlaamse PhD Cup, een presentatiewedstrijd voor nieuwbakken doctors, in de wacht sleepten.

In totaal schreven 59 wetenschappers zich in voor de tweede editie van de PhD Cup. Zestien van hen prijken nu op de longlist die de jury samenstelde.

De komende weken leren de 16 genomineerden alle kneepjes van het communicatievak. Tijdens een vierdaagse mediatraining met experten als Ivan De Vadder en Wim De Vilder leren ze hun onderzoek helder te presenteren en persinterviews te trotseren.

De 8 kandidaten die tijdens deze mediaschool het best presteren, verzekeren zich van een plaatsje in de finale op maandag 2 oktober in de Handelsbeurs in Gent. Onder het strenge oog van de jury met onder meer VRT-baas Paul Lembrechts en hoogleraar Mensenrechten Eva Brems strijden de kandidaten voor de hoofdprijs: een opleiding ter waarde van 10.000 euro aan de Vlerick Business School en de nodige media-aandacht voor hun onderzoeksijver. Ook het publiek krijgt in de finale fase van de wedstrijd de kans om een publiekswinnaar aan te duiden.

VRTNU VRTNU VRTNU