Spring naar inhoud

Dit zijn de 8 finalisten van de PhD Cup 2017

© PhD Cup / Kevin Faingnaert
geschreven op 21 september 2017

De ontknoping van de tweede editie van de Vlaamse PhD Cup nadert. Woensdag 20 september vond in Brussel de halve finale plaats. Die leverde 8 sterke finalisten op, die op 2 oktober een gooi zullen doen naar de felbegeerde cup.

Van 16 genomineerden naar 8 finalisten

Na een intensieve mediatraining namen de genomineerden het op 20 september tegen elkaar op in de Marconistudio van de VRT. In drie minuten moesten ze de jury, bestaande uit onder meer Jan Hautekiet (Radio 1), Reinhilde Weyns (Netmanager Canvas) en prof. Karolien Poels (UAntwerpen – Jonge Academie), verbazen en overtuigen met hun doctoraatsonderzoek.

De jury beoordeelde de presentaties van de kandidaten op inhoud, helderheid en présence. Dat leverde deze 8 finalisten op:

Wie wint de PhD Cup 2017?

De finale vindt plaats op maandag 2 oktober in de Handelsbeurs in Gent. Onder het strenge oog van een jury met onder meer VRT-baas Paul Lembrechts en hoogleraar Mensenrechten Eva Brems strijden de 8 finalisten dan om de hoofdprijs: een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro en media-aandacht voor hun onderzoeksijver.

Ook het publiek krijgt vanaf 26 september de kans om zijn stem online uit te brengen. De finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs en mag rekenen op redactionele aandacht in De Morgen en Eos Magazine.

VRTNU VRTNU VRTNU