Spring naar inhoud

Alles over de finale van de PhD Cup 2016

geschreven op 30 september 2016

De allereerste Vlaamse PhD Cup georganiseerd door Scriptie VZW zit erop. Acht onderzoekers namen het in de finale tegen elkaar op. In slechts drie minuten moesten ze de jury, bestaande uit Annelies Beck, Guillaume Van der Stichelen, Dave Sinardet (VUB) en Hetty Helsmoortel (UGent), zien te verbazen en te overtuigen met hun fascinerende doctoraatsonderzoek. De inzet: een opleiding t.w.v. 10.000 euro aan de Vlerick Business School en de nodige media-aandacht.

Als winnaar kwam uiteindelijk Andy Gijbels uit de bus. Heleen Dewitte en Didier Snoeck waren tweede en derde laureaten.

Maar het was geen eenvoudige keuze voor de jury met acht sterke presentaties. Het verloop van de finale kan u hieronder volledig bekijken.

Om het wachten op het besluit van de jury te verzachten mocht politicoloog Prof. Dr. Hendrik Vos het publiek meenemen op een trip doorheen het Europese beleid van de lidstaten na de Brexit. Hij vraagt zich af of het slim is voor de Britten om uit de Europese Unie te stappen? Hoeveel ellende halen ze er zichzelf mee op de hals? Maar vooral ook: hoe moet het nu verder met de Unie? Als straks het stof gaat liggen, ziet Europa er vast anders uit dan voorheen. Met de dynamiek van de integratie in het achterhoofd, kan de evolutie misschien wel voorspeld worden: een blik op Europa's toekomst!

Bekijk hieronder zijn lezing.

VRTNU VRTNU VRTNU