Spring naar inhoud

Interactief debat: Wanderlust. Mensenrechten

Woensdag 26 april, Lamot - Mechelen

© GAL
geschreven op 03 februari 2017
Woensdag 26 april van 19.30 uur tot 22.30 uur in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot Mechelen (gratis)

In samenwerking met het tweedaagse Europees Forum van het stadsfestival Op.Recht.Mechelen organiseert het Canvasprogramma Wanderlust op woensdag 26 april een interactief debat met 20 experts in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Toegang is gratis, maar je moet wel inschrijven.

Recht op vrije meningsuiting. Recht op onderdak of onderwijs. Godsdienstvrijheid. Welk mensenrecht is het meest in gevaar? Wat is de oplossing? Wat zijn de alternatieven? Mensenrechten zijn universeel, maar gelden ze voor iedereen? Hoe gaan we als maatschappij om met rechten en vrijheden in een wereld van toenemende polarisering?

Om op die vragen te antwoorden nodigen we 20 experts met een verschillende achtergrond uit om over deze thematiek te discussiëren. Zij gaan met elkaar, maar ook met het publiek in gesprek. In totaal zullen er die avond drie sessies zijn, die elk 20 minuten zullen duren. In een eerste sessie gaan de 20 experts met elkaar in debat, telkens in duo aan aparte tafels. Het publiek kan via koptelefoons luisteren naar elk gesprek. In de twee volgende sessies zullen de experts elk afzonderlijk praten met iemand uit het publiek. De rest van het publiek kan telkens elk gesprek beluisteren via koptelefoons.

Alicja Gescinska

Schuif bij aan tafel voor een gesprek met Bart Somers of Bert Gabriëls. Of luister mee wat Eva Brems, Alicja Gescinska en Bruno Vanobbergen elkaar te zeggen hebben. Welk mensenrecht is het meest in gevaar volgens Christophe Busch (directeur Kazerne Dossin), Wies De Graeve (directeur Amnesty International), Hans Claus (directeur gevangenis Oudenaarde), en Els Keytsman (directeur Unia)?

Meer info over het Stadsfestival Op.Recht.Mechelen vind je hier.

Meer info over het Europees Forum vind je hier.

VRTNU VRTNU VRTNU