Spring naar inhoud

Laurence Freeman

< Wanderlust

zondag om 20u15

LAURENCE FREEMAN (1951 - Londen) is Benedictijnermonnik en katholiek priester in London

De carrière van Laurence Freeman startte bij de Verenigde Naties; later maakte hij de overstap naar de commerciële bankwereld en werd hij investeringsbankier. Daarna was hij een tijd actief als journalist, maar in 1979 trad hij toe tot de Benedictijnerorde. In 1980 werd hij tot priester gewijd.

Samen met zijn spirituele leider en leraar, John Main richtte Freeman in 1975 het eerste christelijke meditatiecentrum in Londen op. In 1977 vertrokken ze naar Canada om een Benedictijnengemeenschap te stichten, met als doel meditatie te onderrichten en te beoefenen. Freeman studeerde ook theologie aan de Université de Montréal. In 1991 ging Freeman terug in London wonen waar hij de World Community for Christian Meditation opende. Ondertussen zijn er afdelingen in meer dan 100 landen.

Thought is very important, but actually if you want your thought to be more clear and precise and accurate, take some time every day where you let go your thoughts. Our Brexit decision is a good example of thought without clarity. If they had meditated more, they would have been much more clear about the reasons for and against and they would at least have thought about what to do if the vote was positive.

Laurence Freeman in Wanderlust

Freeman is een wereldautoriteit in meditatie en reist de wereld rond voor lezingen en workshops. Hij is ook auteur van een reeks boeken over geloof en meditatie zoals "The selfless Self", "Why are we here?" en "Jesus, the teacher within".

Freeman is bovendien actief betrokken bij contemplatieve ontmoetingen met andere religies en is ervan overtuigd dat alle godsdiensten eenzelfde mystieke traditie delen. De Dalai Lama is een persoonlijke vriend.

VRTNU VRTNU VRTNU