Spring naar inhoud

Vraag het aan Vranckx

Stuur Rudi Vranckx zelf op onderzoek uit

geschreven op 03 februari 2018

Vraag het aan Vranckx

Stuur Rudi Vranckx zelf op onderzoek uit

Al tien jaar lang elke zaterdag voor de buis gekropen, in de hoop dat er eindelijk een documentaire over jouw onderwerp werd uitgezonden in Vranckx? Dan gloort er eindelijk hoop aan de horizon. De Vranckx-redactie maakt voor de tiende verjaardag van Vranckx op zaterdag immers een documentaire op maat van de kijkers.

Hoe dat in zijn werk gaat? In een eerste fase kon je jouw onderwerp insturen. Daaruit selecteerde de Vranckx-redactie de grootste kanshebbers, waar het Canvas-publiek nu op kan stemmen. Het winnende onderwerp krijgt dit najaar zijn eigen documentaire in het programma Vranckx, elke zaterdagavond op Canvas.

De stemming is ondertussen afgelopen. En het winnende idee? Lithiumontginning in Bolivia. Kijker Mathias wil een actueel onderwerp aankaarten door Rudi op het vliegtuig naar Bolivia te zetten. Lithium is een grondstof die o.a. gebruikt wordt voor de batterijen in onze smartphones en zit vooral onder Latijns-Amerikaanse bodem. Zeker nu elektrische wagens belangrijker worden, stijgt de vraag naar lithium. In welke omstandigheden wordt het ontgonnen? Wat zijn de gevolgen voor mens en milieu? Volgens Mathias een van de grote uitdagingen in de toekomst en een Vranckx-documentaire waard.

We buigen ons de volgende maanden over Mathias' idee en proberen het uit te werken tot een gloednieuwe reportage voor Vranckx, zaterdagavond op Canvas. We nemen jullie mee in dit proces en houden jullie op de hoogte via onze sociale media. We hebben er alvast veel zin in!

VRTNU VRTNU VRTNU