Spring naar inhoud

#mijnzin: Angelo Vermeulen

03 sep

Hoe geef je zin aan je leven? Laat je inspireren door kunstenaar en wetenschapper Angelo Vermeulen, een man gepassioneerd door biologie, kunst en ruimtevaart.

Hij werd in 2012 door NASA gevraagd om een Marssimulatie te leiden in Hawaï. Vier maanden lang leidde hij een kleine groep wetenschappers die leefden zoals op Mars, zonder de ruimte in te gaan.

Zijn uiteenlopende passies en interesses brachten hem tot bij ESA, European Space Agency, waar hij werkt aan de ontwikkeling van ruimtevaartschepen en ruimtereis-concepten. Samen met een heel team zoekt Angelo naar oplossingen voor uitdagingen die een ruimtereis buiten ons zonnestelsel kan veroorzaken. Tijdens het evenement BredaPhoto van 5 september tot 21 oktober 2018 kun je hun ruimteconcepten bekijken aan de hand van computersimulaties.

Het technologische centrum van ESA, ESTEC, waar een ruimtecapsule en diverse ruimtetuigen uit het verleden staan, inspireert Angelo: het is hier dat zijn ideeën vorm krijgen. Op zondag 7 oktober kan je er zelf inspiratie opdoen tijdens de ESA Open Dag tijdens de Week van de ruimtevaart. Naast aardobservaties, projecten en lezingen zijn er ook enkele astronauten aanwezig. Vooraf registreren is een noodzaak.

duur van de video: 03:00

kijk verder

VRTNU VRTNU VRTNU