Spring naar inhoud

De Vylder Vinck Taillieu

31 jan

Jan De Vylder, Inge Vinck en Jo Taillieu vormen sinds 2007 het architectenbureau 'de vylder vinck taillieu'. Van een klein Gents bureau, dat naam maakte met inventieve verbouwingen en eigenzinnige ingrepen, groeiden ze al snel uit tot een belangrijke internationale speler. Centraal in hun praktijk staat het maken: schetsen, tekenen, maquettes bouwen. Het is hun methode om de intuïtie een plek te geven binnen het werkproces.

Voor VRT bedachten ze samen met evr-Architecten en Doorzon interieurarchitecten een nieuw, open huis. Ze lieten zich inspireren door een omgekeerde piramide uit Bratislava, een wereldexpo in Tokio, het Centre Pompidou in Parijs en zelfs door het Flagey-gebouw. Niet dat je dat aan het uiteindelijke ontwerp kan zien. De nieuwe VRT van de vylder vinck taillieu is deels onder de grond gesitueerd, en heeft een verrassend bescheiden buitenkant, die in het hart een cascade aan terrassen verbergt. Dankzij de eenvoudige basisstructuur van kolommen en balken is het een oneindig flexibel en duurzaam gebouw. Het is vooral ook een open werkomgeving waarin de mensen zich met elkaar verbonden kunnen voelen.

duur van de video: 28:54
VRTNU VRTNU VRTNU