Spring naar inhoud

Iedereen speelt

nog +1 maand beschikbaar
21 feb

Iedereen speelt (u misschien nog niet, maar dat zal niet lang meer duren).

Videogames vertegenwoordigen een jaarlijkse omzet van bijna honderd miljard euro. In nog geen dertig jaar tijd, een generatie, is de videogame uitgegroeid tot de wereldwijde vrijetijdsbesteding nummer één, vóór film en vóór muziek. Meesurfend op technologische innovaties en op zoek naar een publiek, is de game-industrie erin geslaagd cultuurproducten te ontwikkelen aangepast aan de geglobaliseerde economie. Drie miljard uur wordt er wekelijks wereldwijd gespeeld. Je kan de klok rond spelen, overal, altijd en op elk apparaat.

Een jongere van nu zal tegen zijn eenentwintigste evenveel op een scherm gespeeld dan gestudeerd hebben. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de gemiddelde speler geen puistige geek tussen de 15 en de 28. De speler van nu is een speelster, een moeder, een vrouw van in de veertig. Games hebben zich de laatste jaren aangepast en efficiënt ingespeeld op de korte aandachtspanne die we soms maar hebben voor een spel. Even de verveling doden met een spel, om er dan verslingerd aan te raken en elk moment te willen spelen. Videogames zijn niet alleen volwassen geworden, ze zijn ook de vrije tijd ontgroeid. Ze zijn binnengedrongen in de wereld van de arbeid en bepalen mee hoe we ons als consument gedragen.

De gamificatie van de samenleving is stilaan een feit. Bewust of niet, we zijn allemaal gamers geworden, iedereen speelt.

duur van de video: 44:11
VRTNU VRTNU VRTNU