Spring naar inhoud

Wat gebeurde er met vlucht MH17?

16 aug

Het was een mooie zomerdag, vakantie bovendien. Op Schiphol staan de passagiers voor vlucht MH17 om 12u te wachten op in te stappen. Laurens en Karleijn gaan voor de eerste keer samen op vakantie. Piloot Wan Amran Bin Wan Hussein moest de elfde verjaardag van zijn zoontje missen maar had beloofd dat ze nog zouden vieren als hij terug in Maleisië was.

Later op de middag wordt het vliegtuig boven Oekraïne uit de lucht gehaald. Alle 298 mensen aan boord komen om. Het was onrustig in Oekraïne maar dit had niemand zien komen. Families in Oost en West staan met verstomming geslagen en worden in een oorlog gezogen waar ze helemaal niets mee te maken hadden.

Panorama gaat op zoek naar wat er gebeurd is met vlucht MH17. Wie haalde het vliegtuig neer? En waar kwam de raket vandaan? Verwijten gaan over en weer, verdachtmakingen volgen elkaar op maar bewijzen blijven vaag. Wisten bepaalde geheime diensten wat er gaande was? Houden regeringen informatie achter? En wat met zij die achterblijven? Ook zijn blijven met vragen zitten.

duur van de video: 45:22

kijk verder

VRTNU VRTNU VRTNU