Spring naar inhoud

Bart Van Loo, een film van Ibbe Daniëls

02 maa

Ibbe Daniëls ontwaarde een extreem groot contrast tussen het stille schrijverschap van Bart Van Loo en een soort uitbundigheid, die af en toe naar buiten komt wanneer hij zijn nest verlaat om zich en plein public te ontpoppen tot cabaretier. De film is dan ook opgebouwd rond dit intrigerend contrast - de schrijver die in stilte in zijn werkkamer schrijft versus de explosieve verteller in een publiek decor. Stilte in de velden versus lawaai in de zalen.

De rol van Ibbe Daniëls als filmmaker zou zo eerlijk mogelijk zijn. Er is een schrijver en een regisseur, die elkaar best tegenkomen in het midden. De film is een fascinerende enscenering van de interactie tussen een schrijver en een filmmaker. Die van de regisseur die de controle over zijn reportage verliest, omdat de schrijver en zijn enthousiasme gaandeweg het stuk overnemen. Als we dit letterlijk nemen komen we op de rand van de fictie terecht.

Ook al gaat het om een fictieve documentaire, aan Bart Van Loo’s authenticiteit wordt niet geraakt. Zijn antwoorden zijn echt, zijn stand-up ook (met deze show gaat hij volgend jaar op tournee). De enige die de controle verliest is de film(maker) zelf. En ook de kijker wordt bij de neus genomen. Door de kracht van de vertelling zelf.

duur van de video: 13:57
VRTNU VRTNU VRTNU