Spring naar inhoud
vanaf woensdag 13 september, om 23u10

True Detective

Bekijk True Detective op

True Detective is een intrigerende, geladen en bijzonder sfeervolle HBO-reeks over de rituele moord op een jonge vrouw, de manier waarop het onderzoek werd gevoerd door twee heel verschillende politiemensen, en de gevolgen van dat onderzoek voor hun eigen leven en dat van anderen. Met Oscar-winnaar Matthew McConaughey en Oscar-genomineerde Woody Harrelson.

Onderzocht en afgerond?

Woody Harrelson en Matthew McConaughey

In 1995 wordt de jonge prostituee Dora Lange vermoord aangetroffen in een veld in de buurt van het stadje Erath, Louisiana. Ze is op een bizarre, occulte manier om het leven gebracht.

Het onderzoek wordt toegewezen aan twee detectives: de einzelgänger Rustin ‘Rust’ Cohle (Matthew McConaughey) en de familieman Martin ‘Marty’ Hart (Woody Harrelson).

Cohle en Hart slagen er vrij snel in een dader op te pakken en daarmee lijkt de zaak afgerond.

The true story

Maar 17 jaar later, in 2012, worden Cohle en Hart voor verhoor opgeroepen en individueel ondervraagd over de manier waarop zij het onderzoek destijds hebben gevoerd: het dossier van toen is tijdens een orkaan verdwenen.

Maar er is meer aan de hand. Wat dat is, ontdek je in acht afleveringen, die heen en weer springen van 1995 naar 2012 en de periode daartussen. Zo krijgen we geleidelijk meer inzicht in de explosieve relatie van de twee rechercheurs, hun privéleven en de rol van de moordzaak.

Rich and absorbing, this eight-part drama quickly vaults into elite company, offering a singular voice that’s unlike almost anything else on TV.
Variety
VRTNU VRTNU VRTNU