Spring naar inhoud
tot 19 oktober op vrt nu

Top of the lake: China Girl (12+)

Bekijk Top of the lake: China Girl (12+) op

Ook Canvas heeft iets met Elisabeth Moss. De actrice uit The Handmaid's Tale speelt de hoofdrol in Top of the lake. Het nieuwste seizoen van deze crimeserie van de hand van Oscarwinnares Jane Campion is vanaf woensdag 5 september te zien op Canvas.

Elisabeth Moss als Robin Griffin

In dit tweede seizoen keert detective Robin Griffin (rol van Elisabeth Moss) terug naar Sydney en probeert er haar leven weer op te bouwen. Ze denkt dat alleen werk haar er terug bovenop kan helpen. Wanneer er op Bondi Beach een koffer aanspoelt met daarin het levensloze lichaam van een Aziatisch meisje lijkt er weinig hoop de moordenaar ooit terug te vinden, tot Robin ontdekt dat de 'China Girl' niet alleen stierf. De zaak maakt heel wat emoties bij Robin los, die zelf ooit haar pasgeboren kind heeft moeten afstaan. Het onderzoek brengt haar naar de donkerste uithoeken van de stad en dichter bij haar eigen geheimen dan ze zelf had kunnen vermoeden.

Enkele weetjes:
Achter de schermen

Top of the lake: China girl was samen met Twin Peaks, the return van David Lynch één van de twee televisiereeksen die in 2017 op het Filmfestival van Cannes werd voorgesteld. Dat is niets buitengewoons. Zowel Lynch als de Nieuw-Zeelandse Jane Campion zijn vaste waarden op het festival. Ze won er in 1986 met haar kortfilm Peel een Gouden Palm voor beste kortfilm en in 1993 won ze er nog één met de langspeelfilm The Piano. In 2014 was ze de voorzitter van de competitie-jury. Het is ook niet de eerste keer dat Campion met Nicole Kidman samenwerkt. Die speelde in 1996 de hoofdrol in haar verfilming van het Henry James-verhaal The Portrait of a Lady. Alice Englert, die in de serie Top of the Lake: China Girl de dochter van detective Robin Griffin speelt is in het echte leven de dochter van Jane Campion.

Naast Elisabeth Moss zie je in de reeks Nicole Kidman, Gwendoline Christie, David Dencik, Ewen Leslie en Alice Englert.

VRTNU VRTNU VRTNU