Spring naar inhoud

Achter de schermen

bij Theater aan Zee

geschreven op 04 augustus 2016

Theater aan Zee? Canvas neemt je mee. Met deze sfeerreportage in 360° maak je kennis met Theater aan Zee. Canvas maakt enkele tussenstops op het tiendaagse muziek- en theaterfestival.

Blèten

In de Grote Post treffen we Warre Borgmans samen met gitarist Jokke Schreurs en mondharmonicaspeler Big Dave Reniers. We filmen een fragment uit de ontroerende muziektheatervoorstelling Blèten.

Expo Hip Hip Flavoria

Hangaar 1 in de haven van Oostende is tien dagen lang de werkplek van Pat Van Hemelrijck. Zijn Alibi Collectief is een doorlopende overzichtstentoonstelling met voorwerpen, decors en mechaniekjes.

Een tweede zaaltje staat klaar voor de revue, die Van Hemelrijck elke dag brengt: een retrospectieve voorstelling met een liveband onder leiding van Geert Waegeman en wisselende gastacteurs en muzikanten.

Expo Hip Hip Flavoria is nog elke dag te zien van 11u00 tot 20u00. De revue is nog te zien op vrijdag 5 aug om 17u00 en zaterdag 6 aug om 11u00.

Zeestuk

We trotseren weer en wind om getuige te zijn van Zeestuk van SKaGen op het dak van de Koninklijke Villa. Korneel Hamers en Clara van den Broek nemen ons mee op tocht door een imaginair museum.

Perhaps All the Dragons

In Perhaps All the Dragons gaan dertig toeschouwers aan een ronde tafel zitten met dertig schermen. Op elk scherm vertelt iemand een verhaal. De bezoeker kan vijf verhalen kiezen.

VRTNU VRTNU VRTNU