Spring naar inhoud
vanaf woensdag 12 april om 23 uur

The Same Sky

Bekijk The Same Sky op

The Same Sky (Der Gleiche Himmel) is een zesdelige Duitse Koude Oorlogsthriller van de Oscar-genomineerde regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) over de relatie tussen een Oost-Duitse spion en zijn vrouwelijke doelwit in het Westen.

In de hoofdrollen herkennen we onder meer Sofia Helin (The Bridge) en Tom Schilling (Unsere Mütter, Unsere Väter).

Regisseur Oliver Hirschbiegel toont opnieuw een perfect gevoel voor tempo, ontspanning en suspense, zonder in te boeten aan diepgang.
Frankfurter Rundschau

Oost-Duitsland, 1974. De jonge en beloftevolle Oost-Duitse Stasi-agent Lars Weber (Tom Schilling) wordt tijdens zijn spionageopleiding naar Berlijn gestuurd om er toenadering te zoeken tot jonge vrouwen met toegang tot gevoelige informatie over het Westen.

Tom Schilling als Lars Weber

Lauren Faber (Sofia Helin) is zo iemand. Lauren is een mysterieuze data-analyste van de Britse geheime dienst. Daarnaast is ze ook de alleenstaande moeder van een rebelse tiener Emil. Laurens Amerikaanse collega Sabine Cutter (Friederike Becht) voelt zich sterk aangetrokken tot Lars, maar geen van beide vrouwen is zich bewust van het geheim dat ze delen.

Daarnaast maken we kennis met een aantal andere mensen aan weerszijden van de Berlijnse Muur. Gregor Weber (Jörg Schüttauf) is de vader van Lars, een communist in hart en nieren en bijzonder trots op zijn zoon. Gregors broer Conrad (Godehard Giese), een leraar, is minder overtuigd van de socialistische zaak. Maar hij houdt zich gedeisd en projecteert al zijn hoop op zijn oudste dochter Julianne (Muriel Wimmer), een veelbelovende studente. Zijn andere dochter Klara (Stephanie Amarell) voelt zich miskend, ook al is ze een getalenteerde zwemster. Ze heeft er alles voor over om in het nationale DDR-team te raken...

Axel Lang (Hannes Wegener) is een homoseksuele collega van Conrad. Hij heeft het lastig met het strenge DDR-regime en wil samen met een aantal vrienden naar het Westen vluchten. Daarvoor bedenken ze een spectaculair, maar riskant plan.

Ralf Müller (Ben Becker) is de verbindingsofficier van Lars in West-Berlijn.

Het IJzeren Gordijn lijkt ondoordringbaar, maar eigenlijk zijn de mensen aan beide kanten op zoek naar veiligheid, vrijheid en geluk. Ze mogen dan wel in verschillende systemen leven, toch delen ze dezelfde hemel en ademen ze dezelfde lucht.

VRTNU VRTNU VRTNU