Spring naar inhoud
elke maandag van 6 augustus tot 20 augustus

The murder detectives

Canvas brengt een documentaire die een niet te stuiten beeld geeft van de willekeurigheid van misdaad, de realiteit van politiewerk en de kwetsbaarheid van een mensenleven.

The murder detectives is een driedelige documentaire over een moordonderzoek dat heeft plaatsgevonden in 2014 in Bristol, Engeland. De serie werd gefilmd over een periode van 18 maanden waarbij het onderzoek naar de moord op de 19-jarige Nicholas Robinson op de voet werd gevolgd.

Het programma begint met een noodoproep van het slachtoffer in kwestie: “Oh fuck, I’ve been stabbed really bad”. Dit zijn de laatste woorden van Nicholas Robinson, een verloofde student, wiens enige contact ooit met de politie draaide rond de aangifte van een fietsendiefstal. Hoewel Bristol een beruchte wijk kent in Engeland, begrijpt niemand hoe een jongen, die in eerste instantie een keurig leven lijkt te leiden, wordt neergestoken.

Rechercheur Andy Bevan leidt een heuse klopjacht naar de dader. De ouders en het vriendinnetje van het slachtoffer komen ook aan het woord. Met een zwarte handschoen als mogelijke aanwijzing naar de dader, doorzoeken de inspecteurs de hele stad. Wie heeft Nicholas vermoord? En waarom? Was Nicholas zo onschuldig als hij zich voordeed?

Bafta voor beste documentairereeks

The murder detectives lijkt wel een politiedramaserie, toch blijft het een documentairereeks met een enorm waarheidsgehalte. Alles werd gefilmd in realtime waarbij de kijker van A tot Z kan meevolgen. Deze serie werd geprezen door veel kijkers en recensenten en won daarbovenop in 2016 de Britse tv-prijs BAFTA voor beste documentairereeks.

De afleveringen

Aflevering 1 Er is een klopjacht aan de gang naar de dader van de moord op een 19-jarige jongen in Bristol. Rechercheurs kammen de stad uit op zoek naar de verdachte.

Aflevering 2 Er is een hoofdverdachte op de vlucht. De ouders van Nicholas Robinson worstelen met hun verdriet en ze moeten de begrafenis van hun zoon onder ogen zien.

Aflevering 3 De voortvluchtige is gearresteerd voor moord. De familie van Nicholas bereidt zich voor op een rechtszaak, maar heeft de politie echt de juiste man?

VRTNU VRTNU VRTNU