Spring naar inhoud
vanaf 7 augustus elke dinsdag en woensdag

The Bridge (16+)

Bekijk The Bridge (16+) op
Successerie The Bridge keert terug

In het vierde seizoen van The Bridge keert actrice Sofia Helin nog een keer terug als de briljante, door Asperger geplaagde rechercheur Saga Norén.

Even opfrissen

De eerste reeks van de Scandinavische topkrimi The Bridge begon met een moord op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden. De tweede ging van start met een tanker die tegen diezelfde brug botste en de derde met de moord in Zweden op een Deense vrouw. Ook in de vierde reeks is er opnieuw een link tussen beide Scandinavische landen.

Last but not least

Dit is ook het laatste seizoen van de Deens-Zweedse coproductie die de voorbije jaren over heel de wereld werd geprezen voor haar sterke verhaallijnen en vertolkingen. Vooral die van de gedreven, maar sociaal onbeholpen Zweedse inspecteur Saga Norén (Sofia Helin).

Naast het spannende hoofdverhaal worden in deze vierde reeks een aantal verhaallijnen uit de vorige reeks opnieuw opgepikt en verder ontwikkeld. Die hebben vooral te maken met het persoonlijke leven en het verleden van Saga en haar Deense collega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Thure Lindhardt en Sofia Helin
Wat heeft het vierde seizoen in petto?

Aan de voet van de Øresundbrug wordt het lichaam van een vrouw aangetroffen. Ze is op gruwelijke wijze vermoord door steniging. Het slachtoffer is Margrethe Thormod, directeur van de migratiedienst in Kopenhagen, die recent was verwikkeld in een deportatieschandaal. Inspecteur Henrik Sabroe onderzoekt de macabere moord, samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup. Eén van de sporen leidt naar een extreem-linkse Zweedse organisatie.

Henrik mist zijn vroegere collega en vriendin Saga Norén. Die zit opgesloten in de gevangenis van Ystad voor de vermeende moord op haar moeder, twee jaar geleden. Henrik zoekt haar zo vaak mogelijk op. Hij wil dat ze hem adviseert bij het nieuwe moordonderzoek. Tegelijk hoopt hij ook dat ze hem kan helpen om zijn verdwenen dochters terug te vinden. Maar vanuit de gevangenis is dat niet evident, natuurlijk.

Er vallen nog meer doden en het onderzoek dreigt in het slop te geraken. Ook de vriendschap tussen Henrik en Saga komt onder druk te staan door demonen uit hun verleden…

Hoe maak je de beste Scandinavische crimi?

Sofia Helin en Thure Lindgardt geven hieronder dé gouden tips.

VRTNU VRTNU VRTNU