Spring naar inhoud

Tom wil communiceren

maker: Lynn Coorevits

geschreven op 03 december 2018
Toms persoonlijke assistent Jaak, Tom en maker Lynn Coorevits.
De droom van Tom

Tom kampt met een meervoudige lichamelijke beperking, die zich vooral uit in spasmen, ongecontroleerde bewegingen en een spraakbeperking. Toch trekt hij zich redelijk goed uit de slag. Alleen communiceren is heel moeilijk.

Tom drukt zich noodgedwongen uit met klanken en uitdrukkingen die alleen de mensen het dichtst bij hem begrijpen. Maar hij wil kunnen communiceren met iedereen. Het aanbod aan hulpmiddelen voor zijn situatie is echter te beperkt. Ze laten hem wel toe om mails te lezen en dingen op te zoeken, maar bijvoorbeeld niet om naar winkel te gaan of op café iets te bestellen. Een echte uitdaging voor maker Lynn.

Maker van dienst: Lynn Coorevits

Lynn Coorevits werkt als gebruikersonderzoeker bij Imec. Binnen de groep Living Labs is ze expert in het testen van digitale innovaties. En ze blijft zoeken tot ze de voor de gebruiker ideale oplossing gevonden heeft.

Hoe laat je een telefoon met micro en luidspreker met één knop werken voor een persoon met hersenverlamming? Op de github van Team Scheire vind je alle hardware en hacks.

Wil je meer weten over dit project? Lees dan zeker het artikel op maakdatmee.be, IMEC's platform rond het testen van digitale technologie.

VRTNU VRTNU VRTNU