Spring naar inhoud

Roland wil zelfstandig blijven

maker: Lynn Coorevits

geschreven op 29 oktober 2018
Roland laat alleen de hond uit, onder het goedkeurend oog van zijn Christine, Lynn en Lieven.
Het probleem van Roland

Roland is rond de zestig en lijdt aan jongdementie. Vijf jaar geleden zijn de eerste signalen vastgesteld en twee jaar geleden kwam de diagnose. Zijn echtgenote Christine helpt hem zoveel ze kan, maar heeft ook tijd voor zichzelf nodig.

Roland kan echter niet alleen meer thuisblijven. Hij vergeet waar Christine naartoe is of wanneer ze terugkomt, en wordt dan erg onrustig. Ook eenvoudige handelingen, zoals de tv aanzetten, of de concrete stappen om bijvoorbeeld in de tuin te werken, ontglippen hem. Roland en Christine zoeken een oplossing die hem dingen helpt herinneren en kan gidsen.

Maker van dienst: Lynn Coorevits

Lynn Coorevits werkt als gebruikersonderzoeker bij Imec. Binnen de groep Living Labs is ze expert in het testen van digitale innovaties. En de blijft zoeken tot ze de voor de gebruiker ideale oplossing gevonden heeft.

Hoe werkt de living labs methodologie?

Lynn heeft voor Roland een oplossing op maat gemaakt. Hoe verliep dat onderzoeksproces? Ze legt uit hoe de living labs methode precies werkt.

Fotoalbum
  • De Companjong is de vereniging van en voor mensen met jongdementie die Christine zelf oprichtte, toen ze ontdekte dat de meeste organisaties zich vaak vooral op oudere mensen richten.

  • Op maakdatmee.be kan iedereen zich registreren om innovatie te testen en zo mee te werken aan het vervolg dit project.

VRTNU VRTNU VRTNU