Spring naar inhoud

Quinten wil tot rust komen

maker: Deepak Mehta

geschreven op 19 november 2018
De droom van Quinten

De 9-jarige Quinten heeft een mentale beperking, ADHD en een autismespectrumstoornis (ASS). Hij is heel spontaan en sociaal, maar kan zijn emoties niet intomen.

Quinten heeft veel nood aan structuur. Zijn ouders doen wat ze kunnen, maar één probleem duikt elke dag opnieuw op: de overgang van thuis naar school en omgekeerd. Dan raakt Quinten overstuur en reageert zich af op zijn omgeving. De familie is op zoek naar een 'veilige' plaats waar Quinten voor en na schooltijd, en op andere moeilijke momenten, tot rust kan komen. Denk aan een ‘cocon’ waar hij zich met zijn iPad kan afzonderen als het even stormt in zijn hoofd.

Maker van dienst: Deepak Mehta

Als mede-organisator van evenementen als Hack Belgium en TEDxAntwerp en als educatief coördinator bij Technopolis wil Deepak technologie en innovatie voor een zo breed mogelijk publiek begrijpbaar en toegankelijk maken.

  • Hoe bouw je zelf een audio- en lichtbedieningspaneel zoals dat in de cocon van Quinten? Op de github van Team Scheire vind je alle info.

  • Hoe construeer je een geluidsarme ruimte? Daarvoor kan je op de site van Technoplis terecht.

  • De Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen. Online heeft ze haar stek op mezelfzijn.be.

  • Om iedereen te laten genieten van een moment van rust richtte de VVA, vanuit de ervaring van mensen met autisme, in Gent een stiltekamer in. Op deze site vind je meer info.

VRTNU VRTNU VRTNU