Spring naar inhoud

Jaro wil sporten

maker: Deepak Mehta

geschreven op 17 december 2018
De droom van Jaro

De 6-jarige Jaro is doof geboren. Dankzij een cochleair implantaat kan hij een bepaald percentage horen, maar het uitwendige deel is erg kwetsbaar. Dat beperkt hem sterk bij het spelen en sporten. Jaro is bijvoorbeeld bezeten door skateboarden, maar durft het zelf niet omdat hij geen aangepaste helm heeft die voldoende houvast en bescherming biedt.

Jaro wil liefst zo normaal mogelijk zijn en kunnen doen wat andere kinderen ook doen. Zoals kiezen welke sport hem het best bevalt, met een hoofdbescherming die zijn bewegingen niet te veel remt en er best cool mag uitzien. Deepak gaat voor Jaro op onderzoek.

Maker van dienst: Deepak Mehta

Als mede-organisator van evenementen als Hack Belgium en TEDxAntwerp en als educatief coördinator bij Technopolis wil Deepak technologie en innovatie voor een zo breed mogelijk publiek begrijpbaar en toegankelijk maken.

Wat is 3D-scannen?

Wat is 3D-scannen en hoe werkt het? Team Scheire trekt met Jaro naar het Visielab van de Universiteit Antwerpen om zijn hoofd te laten scannen.

Wat is 3D-printen?

Wat is 3D-printing, welke verschillende vormen bestaan er en waarom zou je dat gebruiken? Dries Vandecruys van Materialise legt uit.

Het Belgische bedrijf Materialise, een pionier in 3D-printing, ontwierp mee de finale versie van Jaro's hoofdbescherming. Meer informatie over deze innovatieve onderneming vind je op materialise.com.

VRTNU VRTNU VRTNU