Spring naar inhoud

Hoe is het nu met Lazlo?

geschreven op 29 oktober 2018
Aan het begin van de grote vakantie kreeg Lazlo zijn gamingstoel van maker Anthony. Nu, bijna vier maand later, ging Canvas kijken hoe het is met Lazlo en zijn spelcomputer. We konden het moment niet beter gekozen hebben, want Anthony komt net, met zijn hele gezin, de computer terugbrengen na enkele reparaties.

“Lazlo heeft sinds de opnames zo hard gegamed dat de stukken er letterlijk af vlogen,” zegt mama Jessie. Enkele kabels waren niet opgewassen tegen de hevigheid waarmee Lazlo tekeer ging. Maker Anthony kon dat gelukkig gemakkelijk herstellen én verstevigen zodat ze nu langer meegaan

Lazlo heeft sinds de opnames zo hard gegamed dat de stukken er letterlijk af vlogen

mama Jessie

Een moeilijker probleem was dat een update van het spel de nodige hacks en cheats uitgeschakeld had. Anthony is zelf niet echt een gamer en al zeker niet als het op een windows-computer moet. Na veel zoeken, knoeien en vloeken heeft hij de hacks voor de bediening kunnen herstellen. “Helaas heb ik de Lazlo-avatar voorlopig niet meer aan de praat gekregen,” zegt Anthony, “maar het belangrijkste blijft dat hij nog steeds helemaal zelf kan spelen… tenminste als ze nu geen updates meer installeren.”

Lazlo heeft zelf duidelijk vol spanning gewacht op de terugkeer van zijn computer want na de installatie en enkele korte tests zit hij binnen de kortste keer opnieuw vol concentratie te spelen. Een hele opluchting voor Anthony, maar wat hem nog meer verheugt, is dat broer Lopez zelf ook al creatief meedenkt. Hij heeft al uitgezocht hoe hij andere spellen kan laten werken met Lazlo’s bediening. Nu kunnen de broers bijvoorbeeld ook samen Fortnite spelen, en dat zonder verdere hulp van Anthony.

VRTNU VRTNU VRTNU