Spring naar inhoud

Flo en Minne willen orde en structuur

maker: Anthony Liekens

geschreven op 03 december 2018
Flo en Minne met hun ouders, Lieven Scheire en maker Anthony Liekens.
De droom van Flo en Minne

Floris (10) en Minne (8), een broer en zus uit Brugge, bevinden zich elk aan een andere kant van het autismespectrum. Flo heeft moeite met drukte en Minne heeft ADHD. Hun karakters botsen dus. Maar ze zijn ook bovengemiddeld begaafd. Toch zijn ze niet in staat om zelf een normale routine in hun leven te krijgen.

Hun ouders Melanie en Pieter proberen de stress in hun huishouden te verminderen, maar botsen op hun grenzen. Kan Team Scheire een hulpmiddel ontwikkelen dat structuur en duidelijkheid in de dag van Flo én Minne brengt?

Maker van dienst: Anthony Liekens

Anthony is uitvinder en technologisch consulent, of ‘mad scientist' zoals hij het zelf noemt. Hij vond zijn passie in het hacken van toestellen en heeft een aanstekelijk enthousiasme.

Wat is een Arduino?

Een Arduino is een microcomputer waarmee je heel eenvoudig elektronica kan programmeren. Anthony legt uit hoe dat werkt en wat je er allemaal mee kan doen.

Kriebelt het om Anthony's demo ook eens te proberen? Kijk dan zeker bij 'Ga zelf aan de slag', lager op deze pagina.

Fotoalbum
  • Hoe bouw je zelf een online wekker met to do's en reminders voor bijzondere kinderen zoals Flo of Minne? Op de github van Team Scheire vind je alle codes en info.

  • Wil je je planten altijd op tijd water geven? Maak dan, zoals Anthony in het filmpje hierboven, je eigen plantenbewateringssysteem. Dit projectje is ideaal om met Arduino te starten. Voor de bronbestanden kan je terecht op de github van Team Scheire.

De Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) brengt mensen met autisme, hun ouders, familie en sociaal netwerk samen. Online heeft ze haar stek op mezelfzijn.be.

VRTNU VRTNU VRTNU