Spring naar inhoud

Carmen wil zich veiliger voelen op de fiets

maker: Maarten Weyn

geschreven op 19 november 2018
Carmen, Lieven Scheire en elektronica-expert Maarten Weyn
De droom van Carmen

Vorig jaar is de broer van Carmen met de fiets verongelukt in het drukke Antwerpse stadsverkeer. Carmen, haar mama, haar zus en de vriendin van Boris zijn zwaar aangedaan en hebben het heel moeilijk om zelf opnieuw te fietsen.

Ze voelen ze zich meer dan ooit de zwakke weggebruiker. Elke vrachtwagen zien ze als een moordtuig en wanneer er een ziekenwagen voorbij rijdt, slaat hun hart een slag over. Het is bijna een marteling. Maar de dames beseffen ook dat een mogelijke oplossing een gedeelde verantwoordelijkheid zal zijn.

Maker van dienst: Maarten Weyn

Maarten is professor mobiele communicatie en Internet Of Things-specialist. Bij Imec leidt hij een onderzoeksteam rond low-power communicatie. Elektronica-expert Maarten bouwt het liefst zelf aan zijn hightech oplossingen, wat van hem een moderne uitvinder maakt.

Hoe werken bluetooth en wifi samen in het slimme fietslicht?

Toestellen draadloos met elkaar verbinden is Maartens specialiteit. Welke technologie├źn heeft hij gebruikt in het slimme fietslicht voor Carmen?

Hoe bouw je zelf aangepaste fietsverlichting en een slim fietslicht? Alle info over de hard- en software vind je op de github van Team Scheire.

VRTNU VRTNU VRTNU