Spring naar inhoud

dagboek 8: Taos, een boeiende community

geschreven op 22 september 2015

Na een weekje stappen in de wondermooie nationale parken van Zuid-Utah, is het weer tijd om wat te werken. Na twee dagen met het povere openbare vervoer getjoold te hebben, kom ik aan op mijn volgende stop, Taos, een arty farty gezellig stadje in het noorden van New Mexico.

door Sarah Pecceu

Bob en Martha zijn mijn hosts en lijken me onmiddellijk super warme mensen. Beiden late zestigers en nog steeds aan het werk in hun eigen uitgeverij. Martha heeft naast haar voltijdse job ook nog eens twintig geiten, een grote moestuin, drie golden doodles (honden), en een boerderijmarktje te runnen op zaterdag. Genoeg werk dus!

Iedere dag melken we acht geiten en verwerken we de melk tot ijscrème, dulce de leche, kaas of kefir. Ik werk ook in de tuin, pluk fruit, plant tomaten, pluk kamille of oogst rucola. Maar ik ben vaak gewoon tussen de geiten te vinden. Geiten zijn echt mijn ding! Ik krijg hier ook mijn eerste lessen om met bijen te werken. Interessant!

Naast het vele werken, verplicht Martha me bijna om ook nog eens 'leuke' dingen te doen. Zo ga ik zelfs rotsklimmen met Michael, een andere buitenlandse werkkracht! Ik mag ook Martha's auto gebruiken, een roestige pick-up waar ik volledig in mijn nopjes blootsvoets in cruise, om naar het stadje te gaan of op zaterdagavond naar enkele optredens in de lokale brouwerij. Ik bezoek Taos Pueblo, maar dat blijkt een tegenvaller te zijn, naar mijn gevoel is dit zogezegd authentieke dorp één grote toeristenshow.

Heel veel dingen te doen dus. Maar ik heb vooral genoten van alles op en rond het huis, de vele diners bij vrienden of thuis, de openheid en gastvrijheid van de mensen en het meest van al, van alles wat ik er geleerd heb.

Martha en Bob zijn twee uitzonderlijke mensen. Omdat ik hen een weekje langer geholpen heb dan voorzien, brachten ze mij zelf naar de luchthaven van Denver, zomaar eventjes 5 uur rijden van Taos. Nog steeds blijft het me verbazen hoe gastvrij, vrijgevig en hulpvaardig mensen in de VS zijn!

Bedankt USA! I'll be back :)

VRTNU VRTNU VRTNU