Spring naar inhoud
Zondag 25 december en online

S V E N Het laatste jaar

Op zondag 21 februari 2016 reed Sven Nys zijn allerlaatste officiële veldrit. Na een professionele carrière van 18 jaar met 293 overwinningen, Belgische titels en wereldtitels. Een absoluut record. Al die tijd heeft Sven Nys geleefd als een superprof, een controlefreak die niets aan het toeval overliet.

In de documentaire S V E N het laatste jaar van productiehuis deMENSEN volg je veldrijder Sven Nys in het emotionele laatste jaar van zijn lange en erg succesvolle carrière.

Regisseur Jan Vandermotte nam de camera overal mee naartoe: bij Sven thuis, op het BK mountainbiken, tijdens trainingen en stages én tijdens de veldritten zelf. Het laatste jaar van regisseur Vandermotte geeft een unieke inkijk in dat leven van toewijding en perfectionisme. Nooit eerder werd een levende legende uit de Belgische sport een jaar lang zo intensief gedocumenteerd tijdens zijn actieve carrière. Van 13 april 2015 tot zijn laatste WK op 31 januari 2016 toont deze docufilm een man die iedereen kent op een manier waarop niemand hem ooit zag.

S V E N het laatste jaar, op zondag 25 december om 17u50 op Canvas en canvas.be.