Spring naar inhoud
tot 20 mei op vrt nu

STHLM Requiem

Bekijk STHLM Requiem op

STHLM Requiem is een vijfdelige misdaadreeks over een jonge criminologe, Frederika Bergman, die aan de slag gaat bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm.

Ze komt er terecht in een mannenbastion van door de wol geverfde rechercheurs. Het team staat onder leiding van de legendarische rechercheur Alex Recht en zijn rechterhand Peder Rydh: getalenteerd, maar ambitieus en licht ontvlambaar. Die ontvangen het groentje aanvankelijk met een flinke dosis scepsis. Maar wanneer ze met haar intelligentie, logica en frisse kijk daadwerkelijk helpt om zaken op te lossen, wordt ze al snel een gewaardeerd lid van het team.

Elke aflevering (90’) behandelt één specifieke zaak en speelt zich een jaar na de vorige af. Dat zorgt voor een bijzonder perspectief op de evolutie van de personages en de stad, die een belangrijke rol speelt in de reeks.

Fredrika Bergman

Van violiste tot criminologe

Fredrika Bergman (Liv Mjönes) was een veelbelovende violiste, maar na een auto-ongeval moest ze haar muzikale ambities laten varen. Ze koos voor een academische opleiding en werd criminoloog. Zo komt ze terecht bij de politie van Stockholm, in het team van de legendarische rechercheur Alex Recht (Jonas Karlsson) en zijn rechterhand, de getalenteerde, maar licht ontvlambare Peder Rydh (Alexej Manvelov ). Recht en Rydh zijn ervaren rotten en hebben zo hun eigen manier van werken. Aanvankelijk lopen ze niet hoog op met de ‘burger’ Bergman en haar rationele en methodische aanpak. Dat gaat hen allemaal veel te traag. Maar wanneer Fredrika hen in de eerste aflevering op het juiste spoor zet, moeten ze hun mening herzien.

Zweedse krimi met een Vlaams kantje

STHLM Requiem werd gecoproduceerd door de Belgische producent en verdeler Lumière, onder meer gespecialiseerd in het verdelen en promoten van Scandinavische reeksen. Vandaar wellicht dat er in de derde aflevering, Paperboy, ook gastrollen zijn voor enkele Vlaamse acteurs, zoals Axel Daeseleire, Joke Devynck, Jurgen Delnaet, Natali Broods, Ronny Waterschoot en Camilia Blereau.

VRTNU VRTNU VRTNU