Spring naar inhoud

Het werelduurrecord van Bradley Wiggins

met Maarten Vangramberen

© Canvas / De Mensen
geschreven op 09 april 2019

Het record van Bradley Wiggins

7 juni 2015. Op de velodroom van Lee Valley Park in Londen fietst Bradley Wiggins 54,526 kilometer in één uur tijd en plaatst daarmee een nieuwe mijlpaal in de roemrijke geschiedenis van het werelduurrecord.

Eddy Merckx en Maarten Vangramberen

In de hypermoderne windtunnel van de Technische Universiteit Eindhoven laat Maarten Vangramberen zich van zijn meest gestroomlijnde kant zien. Op de wielerpiste van Gent probeert Maarten één enkel rondje te rijden aan het tempo van Bradley Wiggins. Hij merkt al vlug dat hij daarvoor noch de snelheid noch de stuurmanskunst bezit. Bij professor Peter Hespel ontdekt Maarten dat iemand met de traptechniek van een Flandrien nooit het werelduurrecord zal breken. En ex-wereldrecordhouder Alex Dowsett vertelt waarom hij toch nog een kans ziet om binnenkort het werelduurrecord van Wiggins van de tabellen te rijden.

Komen aan het woord: professoren inspanningsfysiologie Peter Hespel (KU Leuven), Erwin Koninckx (KUL), professor burgerlijk ingenieur Bert Blocken (TU Eindhoven, KU Leuven), tijdritspecialist Alex Dowsett en de grote Eddy Merckx.

Bekijk het werelduurrecord van Bradley Wiggins

VRTNU VRTNU VRTNU