Spring naar inhoud

Philippe Sysmans is de grote winnaar

Speel het hard

© Sonja Kochoutina
geschreven op 14 april 2019

Het publiek heeft beslist: De 33-jarige arts, Philippe Sysmans, is de eindwinnaar van de wedstrijd voor amateurmuzikanten Speel het hard. Sysmans speelde het eerste deel van het derde pianoconcerto van Rachmaninov, begeleid door Brussels Philharmonic olv Manoj Kamps.

Dit zijn de 10 finalisten van 'Speel het hard'.

Voor de tweede editie van Speel het hard schreven zich opnieuw meer dan honderd muzikanten in op het online platform van de wedstrijd. De Canvasjury koos hier 10 finalisten uit. Zij mochten op 23 maart optreden voor een professionele jury in de Marconi-studio op vrt.

Na lang beraadslagen kwamen Lieve Wouters, Philippe Sysmans en het duo, Jozefien en Roosmarij als winnaars uit de bus. De jury kon niet kiezen, dus bedachten ze ook een aanmoedigingsprijs voor de twee jongste deelnemers: Marjolein Acke en Yelin Wangzhang.

De drie winnaars speelden op 14 april hun concerto met Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Manoj Kamps. Het publiek mocht in de pauze stemmen op hun favoriet. Thomas Vanderveken maakte achteraf de eindwinnaar bekend: Philippe Sysmans, de 33-jarige arts uit Lier.

De amateurpianist mag optreden op 'Iedereen Klassiek' 2019.

VRTNU VRTNU VRTNU