Spring naar inhoud
tot 17 december op vrt nu

Silent witness (16+)

Bekijk Silent witness (16+) op

Silent witness, de Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven, keert terug op Canvas en VRT NU.

Van links naar rechts: Richard Lintern, Emilia Fox, David Caves en Liz Carr

In Groot-Brittannië kijken er wekelijks zo'n zes miljoen mensen naar deze fictieserie. Geen wonder dus dat er steeds nieuwe seizoenen aangeleverd worden. Het negentiende wordt nu door Canvas uitgezonden. Vijf weken lang speuren Nikki Alexander en het team forensische pathologen naar wie de echte schuldige is.

Deze zaken kruisen hun scalpel: een dj pleegt zelfmoord, een bekende tegenstander van het moslimfundamentalisme wordt vermoord, een ex-gevangene wordt dood aangetroffen, een Poolse tiener komt om het leven bij een gewapende politieactie, het verminkte lichaam van een Turkse man wordt gevonden, alle leden van een gezin worden koelbloedig doodgeschoten tijdens een picknick bij een rivier, en her en der worden er nog lijken aangetroffen.

Ook in dit seizoen is een grote rol weggelegd voor de forensische wetenschappers Nikki Alexander (gespeeld door Emilia Fox), Jack Hodges (gespeeld door David Caves) en Clarissa Mullery (gespeeld door Liz Carr).

VRTNU VRTNU VRTNU