Spring naar inhoud
vanaf woensdag 10 januari om 22u15

Secrets of the Human Body

Bekijk Secrets of the Human Body op

Driedelige wetenschappelijke documentaire van BBC waarin de eeneiige tweeling Chris en Xand van Tulleken, die allebei dokter zijn, de laatste geheimen van het menselijk lichaam ontraadselen.

Aflevering 1: Groeien (Woensdag 10 januari)

Geen enkel dier op de planeet ondergaat zo'n ingrijpende metamorfose tijdens z'n leven dan de mens. In dit programma zoeken Chris en Xand van Tulleken uit hoe een mens opgroeit.

Zo komen ze te weten waarom geen enkel ander levend wezen op de planeet een langere kindertijd doormaakt dan de mens en welke micro-organismen we tijdens ons mensenleven ontwikkelen.

Ze ontrafelen het mysterie achter onze transformatie van kind tot volwassene en nemen een kijkje naar de eerste vonk die ontstaat wanneer eicel en zaadcel elkaar ontmoeten.

Secrets of the Human Body, aflevering 1: De familie Van Kleef Bolton in Brighton

Aflevering 2: Overleven (Woensdag 17 januari)

Chris en Xand van Tulleken onderzoeken hoe ons lichaam onze organen op elk moment van de dag doet werken, hoe krachtige reflexen ons behoeden voor gevaar en ze komen te weten over welke mechanismes een mensenlichaam beschikt om schade te herstellen. En ze brengen voor het eerst in beeld hoe de cellen van ons immuunsysteem dodelijke infecties te lijf gaan.

Secrets of the Human Body, aflevering 2: Kinderen in Noorwegen springen in een ijskoud meer

Aflevering 3: Leren (Woensdag 24 januari)

In deze aflevering zien we hoe ons lichaam en onze geest bepaald worden door onze ervaringen tijdens de uiterst complexe transformatie van het meest hulpeloze wezen op de planeet naar het meest gesofisticeerde organisme ter wereld.

Chris en Xand van Tulleken tonen hoe we onszelf nieuwe technieken aanleren, zoals fietsen of wandelen. Ze ontdekken de link tussen onze hartslag en ons spraakvermogen. En ze laten zien hoe ons brein herinneringen aanmaakt en hoe onze levenservaring ons lichaam en zelfs onze genen levenslang aanpast.

Secrets of the Human Body, aflevering 3: Danny MacAskill, professioneel renner, op de Ben A'an heuvel in Schotland
VRTNU VRTNU VRTNU