Spring naar inhoud
zondag 30 juni op Canvas

Rock Werchter op Canvas

Van 27 tot 30 juni is het Brabantse dorpje Werchter opnieuw het walhalla voor muziekliefhebbers uit alle windstreken.

In Festivalkoorts: Rock Werchter vertellen drie Belgische artiesten wat het festival voor hen betekent: Fenne Kuppens van postpunksensatie Whispering Sons, Jente Pironet van dreampopband Portland en last-but-not-least de Brusselse rapper Zwangere Guy. Wat is hun band met Rock Werchter? Hoe leven ze toe naar hun concert? En welke andere namen op de affiche doen hun hart sneller kloppen?

Zwanger Guy

Zwangere Guy mocht vorig jaar KluB C onveilig maken met het hiphop-collectief STIKSTOF. Dit jaar heeft Gorik van Oudheusden het podium van The Barn helemaal voor zichzelf: “Dat gaat wat geven.” Andere bands die volgens Guy ‘de shit’ zijn: $uicideboy$, een punkrapduo uit New Orleans, de Oosters geïnspireerde Texanen van Khruangbin, en – jawel – The Cure. “Boys Don’t Cry? Da’s een topnummer!”

Fenne Kuppens

Hun donkere sound geeft het al een beetje weg: ook de Limburgers van Whispering Sons zijn fan van Robert Smith en kompanen. Op vrijdag openen ze het hoofdpodium, voor duizenden Cure-fans. Hoe frontvrouw Fenne Kuppens zich daarop voorbereidt? “Door er zo weinig mogelijk aan te denken.” Met het schaamrood op de wangen geeft ze ook toe dat ze nog nooit naar Rock Werchter is geweest. Maar dat gaat ze dit jaar ruimschoots goedmaken door zoveel mogelijk andere bands te zien. Bij voorkeur dansbare, zomerse en vrolijke acts zoals Jungle en Sports Team.

Jente Pironet

Jente Pironet van Portland is dan weer opgegroeid op de weide van Werchter. Tot hij een aantal jaren geleden besliste er nooit meer naartoe te gaan, tenzij hij er zelf zou mogen spelen. Herman Schueremans is duidelijk erg op zijn aanwezigheid gesteld, want hij zette Portland dit jaar prompt op de affiche. Diezelfde affiche waar naast slackerheld Kurt Vile en de buitenaardse muzikanten van Snarky Puppy ook zijn grote idolen Elbow op staan. Daar wordt zelfs een spraakwaterval als Jente even stil van…

Kirsten Lemaire

Wie er zelf niet kan bij zijn in Werchter, hoeft niet te wanhopen. Op zondag 30 juni zendt Canvas acht uur lang live uit vanop de festivalwei in Werchter, in samenwerking met Studio Brussel.

Van opener Zwangere Guy tot afsluiter Muse blikt Kirsten Lemaire terug op vier dagen vol straffe muziek, oude bekenden en jongen wolven, spraakmakende interviews, bruisende festivalsfeer en exclusieve blikken achter de schermen.

VRTNU VRTNU VRTNU