Spring naar inhoud
tot 12 november op vrt nu

Rig 45 (12+)

Bekijk Rig 45 (12+) op

Rig 45 is een zesdelige Scandinavische misdaadreeks over een veiligheidsagente van een petroleummaatschappij die naar het olieplatform Rig 45 op de Noordzee wordt gestuurd. Ze moet er een dodelijk ongeluk onderzoeken, maar stoot op een muur van stilzwijgen.

De bemanning van Rig 45
De indrukwekkende decors, het geweldige verhaal en de fantastische ensemble cast duwen de kijkers naar het tipje van hun stoel. Als het om topsuspense aankomt heeft dit olieplatform een enorme bron aangeboord.
Jakob Mejlhede, hoofd programmering MTG
Catherine Walker

Twee dagen voor Kerstmis wordt veiligheidsagent Andrea Burrell (Catherine Walker) door haar werkgever Benthos Oil naar Rig 45 gestuurd, een olieplatform op de Noordzee. Ze moet er een verdacht overlijden onderzoeken. Maar de bemanning lijkt niet erg happig op buitenstaanders en wil nauwelijks met haar praten. Ze heeft het moeilijk om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Net op dat moment breekt een zware storm uit. Elk contact met het vasteland is verbroken. Na een tweede incident wordt duidelijk dat het niet zomaar om een ongeval ging. Er is een moordenaar aan boord van het booreiland. Is het een van hen of heeft nog iemand anders zich de toegang tot het platform verschaft? En waarom heeft de dader het op de arbeiders van Rig 45 gemunt?

Rig 45 is een coproductie van het Scandinavische Viaplay en het Britse ITV. Het verhaal werd bedacht door onder meer Alexander Kantsjö, die eerder ook tekende voor Jordskott. De hoofdrollen worden gespeeld door een internationale cast met onder meer de Ierse Catherine Walker (Versailles), de Schot Gary Lewis (Billy Elliot, Outlander), de Deen Sören Malling (The Killing, Borgen) en de Zweed David Dencik (Top of the Lake, Follow the Money, Genius).

VRTNU VRTNU VRTNU