Spring naar inhoud
tot 14 juli op vrt nu

Reset

Bekijk Reset op

Reset is een zesdelige documentaire reeks met een uitgebreid online platform. Zo maak je kennis met mensen die getroffen worden door het noodlot en samen met hun omgeving proberen om hun leven terug op de rails te krijgen en te resetten.

Reset brengt ontroerende en inspirerende verhalen over twijfel en tegenslag, maar ook over hoop, verlangen en geluk, in de kwetsbaarste momenten van het leven. Verhalen over de weerbaarheid in elk van ons.

Nathalie

Aflevering 1: Nathalie (borstkanker)

Nathalie is een jonge moeder bij wie borstkanker werd vastgesteld. Tijdens haar behandeling blijft ze lachen. Ze wil de ziekte bestrijden met haar optimisme. (donderdag 10 mei)

 Filip

Aflevering 2: Filip (ski-ongeval)

Filip krijgt in de dichte mist een zwaar ski-ongeval en raakt hierdoor bijna volledig verlamd. Met de intense steun van zijn vrouw, kinderen en vrienden, begint hij aan zijn revalidatie. Zijn doel: terug aan het werk kunnen als rechter. (donderdag 17 mei)

Ilyan en zijn mama

Aflevering 3: Ilyan (zeldzame darmaandoening)

De 7-jarige Ilyan heeft een zeldzame darmaandoening. Zijn moeder is gestopt met werken om voor hem te zorgen. Zijn droom is om ooit patatjes te eten. (donderdag 24 mei)

Tine

Aflevering 4: Tine (erfelijke longziekte)

Tine heeft een erfelijke aandoening waarbij haar longcapaciteit zienderogen achteruitgaat. Alledaagse taken vragen plots een enorme inspanning. Ze staat op de wachtlijst voor een transplantatie. (donderdag 31 mei)

Lieve

Aflevering 5: Lieve (bipolaire stoornis)

Lieve kreeg de diagnose bipolaire stoornis en moest door haar opname in de psychiatrische instelling haar gezin achterlaten. (donderdag 7 juni)

Yme

Aflevering 6: Yme (eetstoornis)

Yme kampt met een eetstoornis. Met de hulp van familie en zorgverleners probeert ze controle te krijgen over haar lichaam en haar eetpatroon. (donderdag 14 juni)

Het interactieve webplatform van Reset wil het verlengde zijn van de televisie-uitzendingen. Waar de uitzending stopt begint het webplatform, met audiovisuele vervolgverhalen van de gezichten uit de reeks die door het tijdverschil tussen opname en uitzending niet aan bod kwamen.

Maar ook en vooral nieuwe videoverhalen. Verhalen van mensen die door het zien van de uitzending ook graag hun verhaal willen vertellen, maar ook verhalen voor kijkers die meer getuigenissen willen zien over mensen die hun leven opnieuw moeten beginnen.

Yme
VRTNU VRTNU VRTNU