Spring naar inhoud
dinsdag om 12u00 online & om 21u10 op Canvas

Radio Gaga

Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. Ze strijken neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering.

Samen met bewoners en passanten maken Joris en Dominique opnieuw prettig gestoorde radio op tv, en gaan ze op zoek naar de ziel en de soundtrack van die bepaalde plek. Wat is zo uniek aan die biotoop en wat verbindt de mensen die er leven? Het resultaat is een poëtische, muzikale human interest-reeks.

De acht locaties:

  • Benidorm
  • Zeepreventorium, het medisch pediatrisch revalidatiecentrum in De Haan
  • Abdij van Averbode (Orde der Norbertijnen)
  • Meulenberg, multiculturele wijk in de gemeente Houthalen-Helchteren
  • Palliatieve Zorg Coda, in Wuustwezel
  • Penitentiair Landbouwcentrum (gevangenis) in Ruiselede
  • De Markgrave vzw, samenwerkende voorzieningen voor blinden en slechtzienden
  • Linkeroever, Antwerpen
Radio Gaga in Benidorm
Radio Gaga in het Zeepreventorium
Radio Gaga in de gevangenis

Radio Gaga op Radio 2

Joris en Dominique maken dit najaar niet alleen lokale, maar ook nationale radio, meer bepaald op Radio 2. Elke dinsdag vanaf 4 oktober, telkens op de dag van de televisie-uitzending op Canvas, maakt Plaat Préféré van Benjamien Schollaert tussen 9 en 10 u. plaats voor Radio Gaga met Joris en Dominique. Zij vertellen over hun ervaringen op de locatie en laten de luisteraars kennismaken met de mensen die er wonen, verblijven of werken. Intense verhalen en mooie muziek, zoals we dat van Radio Gaga gewend zijn.

Radio Gaga – Het boek

Dit najaar verschijnt ook het Radio Gaga-boek. Daarin schrijven Joris en Dominique hun herinneringen neer aan de bijzondere mensen die ze op de diverse locaties hebben ontmoet. Hun doorleefde verhalen worden aangevuld met sprekende beelden van de talentvolle jonge fotograaf Titus Simoens. Uitgegeven door Manteau in samenwerking met De chinezen en Canvas.

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

#radiogaga

VRTNU VRTNU VRTNU