Spring naar inhoud
Bekijk Radio Gaga op

In de derde en laatste reeks van Radio Gaga strijken Joris Hessels en Dominique Van Malder opnieuw neer op verschillende plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot opnamestudio omgebouwde caravan brengen ze verslag uit over het wel en wee van de biotopen waar ze verblijven.

We babbelen veel te weinig. We hebben schrik om ons binnenste te laten zien. Daardoor fretten we ons kas op en dan krijgt ge splinters en de zeer die daarmee gepaard gaat.
Dominique Van Malder

Een van die biotopen is Huis Perrekes in Geel, waar mensen met dementie verblijven. Op het 'rouwkamp' van Missing You komen jongeren en jongvolwassenen samen die iemand verloren hebben. De Kiem in Gavere is een therapeutische gemeenschap voor verslavingszorg. In gemeenschapsinstelling De Markt in Mol verblijven jongeren die uit een verontrustende leefsituatie komen of die een delict hebben gepleegd. De Lovie is een zorgcentrum in Poperinge voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap.

Maar Radio Gaga trekt ook naar het buitenland. Op het Waddeneiland Schiermonnikoog gaan Joris en Dominique op zoek naar de ziel van de ‘eilander’. En ze zenden uit in Lourdes, waar jaarlijks duizenden Vlaamse pelgrims op bedevaart gaan.

In de achtste en allerlaatste aflevering maken Joris en Dominique een Tour de Flandre voor een terugblik en een update met enkele oude bekenden uit de drie reeksen van Radio Gaga.

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas.

VRTNU VRTNU VRTNU