Spring naar inhoud
tot 19 juli op vrt nu

Pauline à la plage

Bekijk Pauline à la plage op

Pauline à la Plage uit 1983 is de derde film uit de reeks Comédies et proverbes van Eric Rohmer. Hij speelt zich af in een Normandisch badplaatsje. Pauline (Amanda Langlet) en haar pas gescheiden nicht Marion (Arielle Dombasle) brengen er een korte vakantie door.

Allebei krijgen ze al snel te maken met liefdesperikelen. Marion trekt de aandacht van een oude vlam én van een oudere, cynische man. Pauline ontmoet een leuke jongen van haar eigen leeftijd. De wensen en verlangens, de relationele misverstanden en het onophoudelijke gefilosofeer van de personages over de liefde worden in de bekende Rohmer-stijl verbeeld: delicaat sensuele, eenvoudig mooi belichte dialoogkunst.

Eric Rohmer realiseert de cyclus Comédies et proverbes tussen 1981-1987. Voor elk van deze zes films baseert de cineast zich op een Frans gezegde of idee. Bij Pauline à la plage is dat het citaat "Qui trop parole, il se mesfait" van de Franse middeleeuwse dichter-schrijver Chrétien de Troyes. Wat die zin precies betekent kom je te weten wanneer je naar de Cinema Canvas-voorbeschouwing met Michaël Pas, Arne Sierens en Patrick Duynslaegher kijkt.

VRTNU VRTNU VRTNU