Spring naar inhoud
elke zondag om 20u10

Panorama

Sara, een dertiger met een drukke job, fulltime mama van twee kinderen, wordt gekoppeld met Raphaël, een thuisloze twintiger met financiële problemen en een enkelband. Tom, een kansrijke veertiger die werkt als ingenieur bij BASF, wordt gekoppeld met Dirk, een kansarme leeftijdsgenoot, die als kind ook alleen armoede heeft gekend.

"We willen 5 000 kansrijken als buddy koppelen aan 5 000 kanszoekenden. Ze gaan samen 2 jaar lang op pad. De enige opdracht die de kansrijke buddy meekrijgt, is de eigenwaarde van zijn kansarme buddy te herstellen", legt Theo Vaes uit, oprichter van de VZW ArmenTeKort die als volbloed ondernemer de toenemende armoede niet meer kon aanzien, en iets wilde doen.

Antwerpen krijgt 'de primeur', elke dag is kansarmoede er de harde realiteit voor 8 000 Sinjoren. Kan Sara het verschil maken in het leven van Raphaël? En hoe geeft Tom zijn buddy-schap invulling?

Panorama geeft een unieke inkijk in een sociaal experiment waarbij VZW ArmenTeKort ook buddy's opleidt. Met als ambitieus doel: mensen helpen uit de - vaak hardnekkige - armoedeval. Panorama volgt twee buddykoppels een jaar lang op de voet.

Een reportage van productiehuis Nieveranst.

Panorama is het moederschip van alle Vlaamse reportagemagazines. Een plek in die machinekamer sla je niet af.
Tim Verheyden
VRTNU VRTNU VRTNU