Spring naar inhoud
vanaf zaterdag 1 februari op canvas en VRT NU

Nachtwacht

Bekijk Nachtwacht op

Drie gasten. Een uitdagende stelling over een kwestie die ons allemaal bezig houdt. En Jan Leyers. Met die ingredi├źnten wil Nachtwacht klaarheid scheppen en uitwegen vinden temidden van de stortvloed aan problemen en opinies die we vandaag over ons heen krijgen.

Vorige lente keerde het debatprogramma Nachtwacht na meer dan vijftien jaar terug op Canvas. Het programma heroverde meteen zijn positie als uitgelezen plek voor diepgravende discussie.

Paul De Grauwe toonde aan hoe miljonairs nog altijd te weinig bijdragen aan de samenleving. Overheidsmanager Frank Van Massenhove fileerde de besluiteloosheid en bemoeizucht van onze politici. Economist Brent Bleys stelde een plan voor om het klimaat te redden door onze economie te hervormen. Nachtwacht slaagt erin om een baken van beschaafd debat te blijven in deze gepolariseerde tijden.

We zijn een jaar verder en de verwarring in de media en in de samenleving is er niet minder op geworden. De problemen die op ons afkomen lijken alsmaar groter, en hoe meer politici, experts en drukkingsgroepen er hun mening over geven, hoe minder eenvoudig de oplossingen lijken. De behoefte aan diepgang en aan inspirerende voorstellen is groter dan ooit. En dus komt Nachtwacht terug met 10 afleveringen.

Meer informatie over de thema's volgt later.

VRTNU VRTNU VRTNU