Spring naar inhoud
tot 6 augustus op vrt nu

Midnight sun

Bekijk Midnight sun op

In de donkerste dagen van de winter presenteren wij een gloednieuwe serie die baadt in het ‘eeuwige licht’ van zomers Lapland: Midnight sun, van de makers van de succesreeks The Bridge.

Midnight sun is een mix van een misdaadverhaal, een psychologische thriller en een ecologisch drama, telkens in dubbelafleveringen.

Leila Bekhti (Kahina Zadi)

Helemaal in het noorden van Zweden, in het mijnstadje Kiruna, wordt een man brutaal vermoord. Onderzoeksrechter Rutger Burlin stelt zijn plaatselijke adjunct Anders Harnesk aan om de zaak te onderzoeken. Het slachtoffer blijkt een Fransman te zijn, een zekere Pierre Carnot. Daarom neemt Burlin ook contact op met de Franse politie.

Die stuurt de ervaren politievrouw Kahina Zadi naar Zweden om Harnesk en Burlin te helpen bij het onderzoek. Zadi heeft een Algerijnse achtergrond en werd onlangs geconfronteerd met een pijnlijke periode uit haar jeugd. Een jongeman stond plots op de stoep en beweert de zoon te zijn die ze 16 jaar geleden als tienermoeder in Algerije heeft moeten achterlaten.

Leila Bekhti (Kahina), Gustaf Hammarsten (Anders Harnesk)

Kahina Zadi arriveert in Kiruna in het midden van de zomer, wanneer de zon er dag en nacht schijnt. Ze wordt door onderzoeksrechter Burlin gebrieft en rondgeleid. De mijnbouw rond de stad heeft grote littekens gekerfd in het landschap en steekt schril af tegen de prachtige natuur in de omgeving. De hele stad is afhankelijk van de ijzerertsmijnen.

Maar onlangs zijn grote geologische spanningen ontdekt in de aardbodem onder Kiruna. Daarom hebben de autoriteiten beslist dat de hele stad geherlokaliseerd moet worden. Een bijzonder onpopulaire maatregel. Burlin en Zadi vliegen met de sympathieke helikopterpiloot Thor naar de plaats van de moord. Onderweg doen ze een schokkende vaststelling…

VRTNU VRTNU VRTNU