Spring naar inhoud

IS in het vizier in de klas

geschreven op 21 maart 2017

Een klasgesprek houden met je leerlingen over IS of radicalisering, met visuele ondersteuning van een expert terzake? Dat kan vanaf nu, want samen met Het Archief voor Onderwijs, een initiatief van VIAA (Vlaams Instituut voor Archivering), herwerkte de Vranckx-redactie zijn nieuwe reeks op maat van het klaslokaal.

Het Archief voor Onderwijs is een beeldbank die leerkrachten een waaier aan audiovisueel materiaal van de openbare omroep, de regionale omroepen en diverse cultuur- erfgoedinstellingen aanreikt. Met een aanbod geselecteerd door en voor leerkrachten én op maat van het onderwijs, staat het Archief voor Onderwijs garant voor educatief relevant materiaal dat vlot doorzoekbaar is en inzetbaar is in tal van klascontexten.

Naast Vranckx zelf komen ook islamexperten, jeugdwerkers en ervaringsdeskundigen aan het woord

In korte video's beantwoordt Vranckx vaak voorkomende vragen over IS

De afleveringen van IS in het vizier worden op Het Archief voor Onderwijs permanent ter beschikking gesteld aan leerkrachten.

Ten slotte worden door VIAA-medewerker en leerkracht Bart Laureys ook drie lesklare collecties aangeboden die aansluiten bij de thematiek: de Jihad, radicalisering en de strijd tegen IS. In een aantal extra fragmenten beantwoordt Rudi Vranckx een paar prangende vragen vanuit het onderwijs aangaande IS, maar ook islamexperten, jeugdwerkers en ervaringsdeskundigen komen aan het woord.

VRTNU VRTNU VRTNU