Spring naar inhoud

'In Transit' in heel Vlaanderen

geschreven op 23 maart 2017

'In Transit' in heel Vlaanderen

Vanaf zondag 26 maart neemt LeFtO je mee 'In Transit'. De Belgische dj-legende neemt je zes weken lang mee in de undergroundscene van Londen, Los Angeles, Seoel, Brussel, Chicago en België.

In heel België wordt de reeks gevierd met onder meer avant-premières. Daarnaast komen ook enkele artiesten uit de reeks, zoals Yussef Kamaal, naar ons land. Ontdek hieronder waar ook jij volledig 'In Transit' kan gaan.

Urban Art Festival Brugge

URB, met de 'urb' van Urban Art Festival Brugge, vertoont op woensdag 5 april in avant-première de afleveringen over Los Angeles en Brussel. Nadien is er een Q&A-sessie met regisseur Kurt de Leijer.

Het festival vindt plaats van 2 tot 8 april in Het Entrepot en focust op de stad en de urban creativiteit die binnen een stedelijke context broeit.

Naast de vertoningen van 'LeFtO - In Transit' spelen ook TLP, WWWater, DVTCH NORRIS en Faisal op het festival.

BRDCST

Op zondag 9 april komt de Londense jazzsensatie Yussef Kamaal naar BRDCST, het muzikaal grenzeloos festival van de Ancienne Belgique. Het duo is een week later te zien in de aflevering over Londen, en wordt er getipt door centrale gast en radio-icoon Gilles Peterson.

De band, bestaande uit Yussef Dayes en Kamaal Williams (Henry Wu), kiest in zijn jazz voor zware elektronicabassen en losgeslagen drumpartijen.

Dezelfde avond speelt ook Shabaka and the Ancestors, nog zo'n pronkstuk van Gilles Peterson. In combinatie met de andere artiesten Thundercat en Shobaleader One belooft het een LeFtO-approved avond te worden.

LeFtO in Los Angeles

Contrair

Op 13 april 2017 kan je bij Contrair, een nieuwe club in Antwerpen de avant-première van de afleveringen over Londen, waarin bekende namen zoals Gilles Peterson en Henry Wu opduiken, en Los Angeles, met onder andere The Gaslamp Killer en LTGL, ontdekken in aanwezigheid van regisseur Kurt De Leijer.

Record Store Day

Op 22 april is het naar jaarlijkse gewoonte Record Store Day. Wat aanvankelijk in de Verenigde Staten startte, groeide uit tot een internationaal fenomeen.

In ons land slaan LeFtO en Red Bull Elektropedia de handen in elkaar om van deze dag een onvergetelijk feest te maken. In de Gentse Kompass Club kan je die dag genieten van alle genres die je van LeFtO mag verwachten: van hiphop en UK garage tot stevige house.

Bovendien opent de avond met een avant-première van de aflevering over België. Er zijn ook optredens van o.a. Makaya McCraven, die in de aflevering over Chicago te zien is.

STUFF. in sessie voor Lefto - In Transit.

STUFF.

Vanaf april stellen de Vlaamse experimentele fusionkoningen van STUFF. hun nieuwe plaat 'old dreams new planets' voor in binnen- en buitenland.

Op donderdag 27 april staan ze in de Ancienne Belgique in Brussel, op vrijdag 28 april in de Handelsbeurs in Gent en op vrijdag 12 mei in deSingel in Antwerpen.

LeFtO en Makaya McCraven in Chicago.
VRTNU VRTNU VRTNU