Spring naar inhoud

Seoel

geschreven op 23 maart 2017

Seoel

Het hart van Zuid-Korea

Seoel – de stadsnaam groeide uit tot het woord ‘hoofdstad’ in het Koreaans – is niet alleen het politieke, maar ook het economische en culturele hart van Zuid-Korea.

Zo huisvest Seoel niet alleen het parlement, maar ook de nationale kunstacademie en de belangrijkste tak van het nationale museum.

Bovendien is de thuisbasis van technologiegiganten zoals Samsung en LG goed voor zo’n 23% van het Zuid-Koreaanse bruto binnenlandse product, aldus de OECD.

Kortom, politiek, economie en cultuur smelten moeiteloos samen in de 25 districten van Seoel.

Itaewon

In één van Seoel’s districten ligt Itaewon. Deze hippe buurt in het hartje van de Zuid-Koreaanse hoofdstad is het kruispunt waarop allerlei buitenlandse invloeden samenkomen, aldus Kyuhee Baik.

Een foto van het Yongsan Garrison

De buurt heeft een lange geschiedenis met expats uit zowel Rusland als de Verenigde Staten die zich in Itaewon vestigden.

Het hoofdkwartier van de Zuid-Koreaanse tak van het Amerikaanse leger, het Yongsan Garrison, bevindt zich nog steeds in de buurt.

Itaewon's populariteit bij Zuid-Koreanen is voornamelijk te danken aan Itaewon Freedom, een liedje van de Koreaanse popster JYP.

"The lyrics, all in Korean, describe a freer, alternative neighborhood where everyone can go. Less crowded than Gangnam or Hongdae, more exciting than Sinchon, it had something for all tastes", aldus Dave Hazzan.

Met andere woorden, in de bruisende wijk van Itaewon vind iedereen iets dat haar of hem kan bekoren.

VRTNU VRTNU VRTNU