Spring naar inhoud

Los Angeles

geschreven op 20 april 2017

Los Angeles

The City of Angels

Een zicht op de stad Los Angeles

Los Angeles is de thuis van Hollywoodsterren in riante villa’s, maar The City of Angels heeft ook een ander gezicht: ook voor beginnende chef-koks en excentrieke muzikanten staat Los Angeles hoog op het verlanglijstje.

Het resultaat is een stad waar iedereen zich thuis kan voelen. Zo ook LeFtO, die er ieder half jaar te vinden is en er het liefst rondhangt bij vrienden zoals The Gaslamp Killer.

Wat de stad voor kunstenaars zo aantrekkelijk maakt, is dat ze het een van de grootste kunstenprogramma's in de Verenigde Staten heeft. Bouwbedrijven moeten immers één procent van de bouwkosten van grote projecten opzij zetten voor de kunstensector in Los Angeles.

Daardoor ademt de stad cultuur. "With new prestige museums, high-profile art events and a proliferation of bands, record stores and hangout spaces, the city’s cultural life is booming", aldus Rory Carroll.

Low End Theory

Dat Los Angeles een culturele hotspot is, merk je aan het bestaan van Low End Theory, een clubavond waar klinkende namen zoals Thom Yorke en Flying Lotus achter de draaitafels stonden. Het woord ‘eclectisch’ verwatert er tot een understatement.

Geen grote verrassing als je weet dat The Gaslamp Killer in 2006 aan de wieg stond van de clubavond rond hip-hop en experimentele muziek.

Beats worden er verknipt en op buitenaardse wijze terug samengevoegd. Het was een springplank naar erkenning voor Gaslamps labelgenoten van Brainfeeder, het label van onder andere Flying Lotus.

Los van de excentrieke, futuristische beats bouwt Low End Theory verder op de muziek die in het verleden in Los Angeles leefde zoals de elektronische 808-sound uit de 80’s en de drum ‘n’ bass-scene uit de 90’s. Ook dat is Los Angeles: het respect voor het heden, de toekomst en het verleden.

VRTNU VRTNU VRTNU