Spring naar inhoud

De ingrediënten van een straf misdaadverhaal

© Marcia van der Zwan
geschreven op 21 februari 2019

Naar aanleiding van de documentaire reeks Misdaaddokters ging Canvas te rade bij drie misdaadauteurs. Welke elementen mogen niet ontbreken in een goede misdaadroman? Toni Coppers, Sterre Carron en Jo Claes geven antwoord.

Toni Coppers leest voor

uit: De jongen in het graf (2018)

In De jongen in het graf staat een van de wreedste seriemoordenaars van de laatste decennia centraal: Leo Meersman. Hij kreeg in 2002 levenslang voor het misbruiken en vermoorden van zes jongens. Hoofdinspecteur Michel Masson is er echter van overtuigd dat het er zeven waren.

Sterre Carron leest voor

uit: Pitta (2018)

De zomer barst in alle hevigheid los, maar hoofdinspecteur Rani Diaz heeft geen tijd om van de zon te genieten. Als er een meisje uit het ziekenhuis verdwijnt, is iedereen in rep en roer. Er wordt met man en macht naar het kind gezocht. Kort daarna meldt een vrouw dat haar verloofde vermist wordt. Twee cases, één dader? Wat drijft deze obsessieveling?

Jo Claes leest voor

uit: Getekend vonnis (2015)

Getekend vonnis: Op een tafel in een Leuvens café wordt op een ochtend een studente dood aangetroffen. Het meisje is halfnaakt. Haar schaamhaar is volledig afgeschoren. Door haar tong steekt een tekenpotlood en vlakbij ligt een blad uit een stripalbum waarop een verkrachtingsscène is afgebeeld.

Hoofdinspecteur Thomas Berg heeft nooit eerder zoiets meegemaakt. Sterker, de moordenaar heeft hem de plaats delict zelf met de juiste coördinaten per e-mail bezorgd. Een paar dagen later krijgt Berg een soortgelijke mail. Opnieuw vindt de politie een jonge vrouw die in bijna identieke omstandigheden werd verkracht, verminkt en vermoord.

Zin in meer boekentips? Ga dan naar langzullenwelezen.be. Neus rond in de boekenkast van bekende boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega’s en ontdek wat zij van hun boeken vinden. Maak ook zelf je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score.

VRTNU VRTNU VRTNU