Spring naar inhoud

7 boeken voor onder de kerstboom

© VRT
geschreven op 10 december 2018

De kerstvakantie is in aantocht. Het ideale moment om te genieten van een goed boek. En wat is er nu leuker dan een boek cadeau te doen onder de kerstboom? Sofie Lemaire geeft boekentips om de zoektocht naar het ideale kerstcadeau te vergemakkelijken.

1. Noord - Sien Volders

Noord vertelt het verhaal van een juwelenontwerpster, die inspiratie gaat zoeken in het ruwe, onherbergzame noorden van Canada en er meer vindt dan ze zocht.

2. Kolja - Arthur Japin

Kolja vertelt over het levenseinde van componist Tsjaikovski, beleefd door de ogen van Kolja, een doofstomme leerling van broer Modest Tsjaikovksi.

3. Verkruimeld land - Aya Sabi

Verkruimeld land is een verhaalmozaïek van vijf verhalen, over mensen die allemaal op een andere manier ‘verkruimeld’ of verscheurd zijn door (gebeurtenissen in) hun omgeving.

4. Antigone in Molenbeek - Stefan Hertmans

Antigone in Molenbeek is de moderne versie van de oeroude tragedie van Sophocles. Stefan Hertmans vertelt over de strijd van een jonge vrouw in Molenbeek om haar dode broer, een terrorist, te kunnen begraven. Een pleidooi voor meer empathie en menselijkheid.

5. Tabac - Gerda Dendooven

Conny stapt met een getrouwde man de trein op naar Zuid-Italië om samen een nieuw bestaan op te bouwen. In flashbacks ontdekken we wat haar die reis doet ondernemen.

6. The Handmaid's Tale - Margaret Atwood

The Handmaid's Tale speelt zich af in een dystopische samenleving waarin vruchtbare vrouwen gedwongen worden om te werken als dienstmaagd en kinderen te krijgen voor de heersende elite.

7. Vaderland - Fernando Aramburu

Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.

VRTNU VRTNU VRTNU