Spring naar inhoud
vanaf 17 april op Canvas

La zona (12+)

Bekijk La zona (12+) op

Een moord in de nucleaire zone

Drie jaar na een ongeluk met een kernreactor in het noorden van Spanje, krabbelen het nabijgelegen dorpje en diens inwoners terug recht.

Politie-inspecteur Héctor Uría (gespeeld door Eduard Fernández) is de enige overlevende van het groepje dat tijdens de ramp mensen ging redden. Nu gaat hij weer aan de slag in de regio.

Een brutale moord in de nucleaire zone sleurt hem in een onderzoek dat twijfel zaait over de orde die ontstond na de catastrofe en hem confronteert met zijn eigen verleden...

Ambitieus project

De broers Sánchez-Cabezudo namen zestien maanden de tijd om het scenario van La zona te schrijven. "Het was al ambitieus van in het begin," aldus Alberto Sánchez-Cabezudo. En dat is geen leugen.

Zo werd er met twee productieploegen tegelijkertijd gewerkt op locaties in de omgeving van Asturias en Madrid. Uiteindelijk bevat de serie zo'n 170 verschillende sets. "Het was moeilijk om iedere dag naar een nieuwe set te gaan," geeft Sánchez-Cabezudo toe.

Eduard Fernández als Héctor Uría

De ambities van de makers lijken vruchten af te werpen. Spaanstalige media spreken onder meer over een serie die geschiedenis gaat schrijven of een baanbrekende reeks. Anderen vragen zich dan weer af of La zona de beste Spaanstalige serie van het moment is.

VRTNU VRTNU VRTNU