Spring naar inhoud
op 10 februari vanaf 22u30

Kort, maar krachtig: twee erotische kortfilms voor Valentijn

14 februari.

Valentijnsdag.

Bloemen, een romantische diner, en misschien wel net dat tikkeltje meer... Canvas brengt je in de stemming met twee erotische kortfilms.

Kwaliteit van eigen bodem

Een liefdesverhaal in een vierkant... 69SEC (12+) van Laura Nicolas is een visueel pareltje, vol kleurrijke kronkelende lichamen.

Een beeld uit '69SEC'

Ze had net kennis gemaakt met motion design en besloot dan maar om een project uit te denken waarin ze zowel met motion design als met de Kamasutra kon werken.

Waarom? “Ik dacht dat het ideaal was om vormen die naadloos op elkaar aansluiten te animeren. Het was niet meer dan dat”, vertelt Nicolas. "Het leek me geweldig om een Kamasutra te maken, met allerlei posities die wisselen.”

De jacht op een Pools poesje

Een avondje alleen... Geen beter moment voor Renata Gasiorowska’s hoofdpersonage om zichzelf te trakteren op een fijne solo genotssessie.

Maar, spijtig genoeg, gaat niet alles volgens plan in Pussy (16+).

Wat volgt is een lofzang op de vrouwelijke seksualiteit – niet onze woorden, maar wel die van Laurence Boyce.

Op zoek naar je eigen lichaamsdelen?

“Het is een film over vrijheid, over plezier en over het leren luisteren naar je lichaam”, aldus Renata Gasiorowska wanneer ze het onderwerp van haar kortfilm moet omschrijven.

“Ik putte inspiratie uit het werk van Signe Baumane en de manier waarop ze over seks praat, maar ook Adventure Time en verschillende animeseries waren belangrijk als we het over stijl, ontwerp, gekkigheid en schattigheid hebben.”

Prijzenbeest

Van het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten tot het International Short Film Festival in Berlijn, van het Ottowa International Animation Festival in Canada tot het Internationaal Kortfilmfestival In Leuven. Pussy (originele titel: Cipka) heeft zowat de hele westerse wereld rondgereisd.

In Berlijn werd Gasiorowskas animatiefilm uitgeroepen tot Beste Kortfilm en ook op het kortfilmfestival van Clermont-Ferand werd Pussy uitgeroepen tot Beste Korte Animatiefilm.

VRTNU VRTNU VRTNU